Recept: Pasta pesto met zalm

Pasta recepten zijn heerlijk en ook nog eens heel makkelijk te bereiden!  Voor veel mensen blijft pasta een favoriet. Ben jij benieuwd hoe je pasta pesto met zalm maakt? In deze blog delen wij een heerlijk en makkelijk recept! De bereidingstijd voor dit recept is +- 15 minuten.

Recept voor 4 personen

Benodigdheden:

300 gr pasta

2 teentjes knoflook

30 gr verse basilicum

25 gr pijnboompitten

200 gr gerookte zalmblokjes

Olijfolie

Cherrytomaatjes

Geraspte kaas

Zout en peper

Hakmolen

Bereidingswijze:

  1. Kook de pasta zoals de bereidingswijze op het pak
  2. Voor het maken van de pesto scheur je de basilicumblaadjes van de takjes. Gooi de basilicumblaadjes samen met de knoflook, pijnboompitten, een klein glaasje olijfolie en wat zout in de hakmolen. Mix het tot een geheel. Dit is je verse pesto.
  3. Vervolgens doe je een scheutje olijfolie in een pan. Bak de gerookte zalmblokjes hierin. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Snij de cherrytomaatjes door de helft en voeg deze toe aan de pan met zalm.
  5. Serveer de pasta op de borden, met de zalmblokjes, cherrytomaatjes en veste pesto. Voeg geraspte kaas naar smaak toe.

Je kunt het gerecht nog makkelijker maken door verse pesto in de winkel te kopen. Daarnaast zou je aan het gerecht ook nog paprika of ui kunnen toevoegen. Recepten kun je altijd naar eigen smaak maken.

Een lekker bijgerecht om te serveren bij de pasta zijn knoflookbroodjes. Knoflookbrood kun je in veel supermarkten kant en klaar kopen, maar je kunt er uiteraard ook voor kiezen om het zelf te maken.

Voor nu, eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *