Waarom zou ik een refurbished laptop kopen?

Een krachtige laptop nodig, maar zit je op een krap budget? Tegenwoordig is een laptop bijna onmisbaar te noemen voor veel mensen.Onder andere voor school is een goede laptop erg belangrijk. Maar ook mensen die veel digitaal voor hun werk moeten doen, hebben een laptop absoluut nodig. Een nieuwe laptop is echter erg duur. Hoe kun je een betaalbare laptop krijgen die toch voldoet aan je eisen?

Een refurbished laptop, dat is de oplossing!

Wat bedoelen we met een refurbished laptop?

Met een refurbished laptop bedoelen we een laptop die al eerder gebruikt is, maar wel uitgebreid is gecontroleerd, gereinigd en de nodige reparaties heeft gehad voordat hij weer door wordt verkocht. Dit is dus een groot verschil met een tweedehands laptop die bijvoorbeeld te koop is via Marktplaats, of vergelijkbare sites.

Een laptop die je via een tweedehands winkel koopt, is vaak linea recta van de vorige gebruiker naar je adres gestuurd. Het komt zelfs vaak voor dat iemand zijn of haar zolder opruimt en per toeval een oude werk laptop terugvindt, die hij of zij niet meer nodig heeft. Voor een laptop is stof vangen nooit goed, en een professionele reiniging is soms het enige waardoor blijvende schade kan worden voorkomen. Het is tevens zo dat data op de harde schijf alleen ge-delete is, maar nooit grondig van de schijf af is gehaald. Een harde schijf die alleen gewist is kan met speciale software nog worden hersteld, waardoor de data van de vorige gebruiker niet veilig is. De snelheid van uw nieuwe laptop kan ook in het geding komen als de harde schijf of SSD niet volledig is gereset.

Naast dat er bij refurbished laptops een langdurige garantieperiode zit, kun je er ook gerust op zijn dat er geen mankementen meer voorkomen, omdat de refurbished laptop uitgebreid is getest door een expert.

Waarom refurbished laptops?

Een refurbished laptop kopen heeft om meerdere redenen de voorkeur boven een nieuwe of tweedehandse laptop kopen.

Bij refurbished laptops ligt de prijs altijd veel lager dan bij nieuwe aankopen, doordat het tweedehands laptops zijn die worden opgeknapt door laptop experts.

In tegenstelling tot tweedehands laptops worden refurbished laptops dus uitgebreid gecontroleerd op schade en mogelijke mankementen van de laptop, voor hij weer verkocht wordt. Een tweedehands laptop is echter nooit gecontroleerd door een expert; daarbij wordt vaak alleen de data (foto’s, programma’s, etc) van de vorige gebruiker van de harde schijf gewist. Met een refurbished laptop kopen ben je er zeker van dat de laptop goed werkt, dankzij de bovengenoemde controles op schade, et cetera. In tegenstelling tot bij refurbished laptops, bieden tweedehands verkopers meestal geen garantie, en zijn ze dus ook niet gecontroleerd voor de verkoop. Het komt helaas wel eens voor dat een tweedehands aankoop niet meer goed werkt, waardoor je als koper machteloos staat. Zeker bij ingewikkelde apparaten als laptops, is het niet aan te raden om deze zonder garantie te kopen. Een apparaat als een laptop of computer zit zeer ingewikkeld in elkaar, waardoor er ook ontzettend makkelijk iets fout kan gaan. In het geval dat de laptop kapot gaat of begint te haperen, staat u dus volledig buitenspel. Om de laptop dan nog te laten repareren door een derde partij, kan een dure grap worden.

Ook voor het milieu is een refurbished laptop de beste keuze. In tegenstelling tot het kopen van een nieuwe laptop, is bij een refurbished laptop geen nieuwe batterij nodig. Ook helpt u de schaarste van computerchips tegen te gaan.Computer chips zijn sinds een aantal jaar geleden steeds zeldzamer geworden. Goedkope laptops kopen wordt hierdoor steeds lastiger. Een refurbished laptop kopen is beter voor de prijzen van computer onderdelen, omdat het een positieve impact heeft op het chiptekort in de wereld.

Een refurbished laptop is dus voordelig voor jezelf, maar ook voor het milieu!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *