Tips om je appartement in te richten met een studentenbudget

Je zoektocht naar een eerste appartement is succesvol verlopen en je huurovereenkomst is getekend, gefeliciteerd! Nu kun je eindelijk beginnen met het inrichten van je appartement. Het leegstaande appartement zal eerst gemeubileerd moeten worden. In deze blog vertellen wij je hoe je het maximale uit je ‘studentenbudget’ haalt!

Koop geen spullen die je eigenlijk niet nodig hebt

De reis naar de Ikea kan je verleiden om meer in je winkelwagen te gooien dan je had gepland. Logisch ook, want wie kan die lekkere geurkaarsen nou wel weerstaan? Voor een bezoek aan de Ikea is het echter wel verstandig om vooraf een lijstje te maken van de belangrijkste spullen die je nodig hebt. Zo ga je gericht shoppen en kom je minder in de verleiding om ook andere (onnodige) spullen te kopen.

Spullen hoeven niet altijd nieuw te zijn

Heb jij weleens iets tweedehands/ vintage spullen gekocht? Met tweedehands spullen geef je een oud meubelstuk of gebruiksvoorwerp weer een nieuw leven. Daarnaast doe je ook iets goeds voor het milieu!  Er zijn talloze websites waar je tweedehands meubels kunt vinden. Tegenwoordig kun je zelfs op Facebook Marketplace tweedehands spullen kopen. Je zou ook eens aan familie of vrienden kunnen vragen of zij nog iets leuks op zolder hebben staan. Het voordeel van tweedehands spullen is dat je vaak voor weinig geld leuke meubels hebt die nog zeker een aantal jaar meekunnen.

Zo laat je kleine kamers groter lijken

Naast de kosten is de ruimte vaak ook een probleem bij een eerste eigen appartement. Toch zijn er een paar trucs die je kunt gebruiken om kleine ruimtes optimaal te benutten.

Ten eerste kun je meubels kopen die  multifunctioneel zijn. Een voorbeeld hiervan is een slaapbank, die overdag als zitplaats dient en ‘s nachts als bed. Ook zou je een bed met opbergruimte kunnen kopen.

Ten tweede zou je ook meubels kunnen kopen die kleiner gemaakt kunnen worden. Zo heb je bijvoorbeeld uitschuifbare eettafels.

Als derde tip raden we je aan om gericht gebruik te maken van licht en kleuren. Lichte kleuren kunnen ervoor zorgen dat je kamer groter lijkt. Een licht plafond kan bijvoorbeeld de kamer hoger laten lijken.

Tot slot, koop wat leuke woonaccessoires

Accessoires hoeven niet duur te zijn en zijn op veel plekken te vinden! Hierdoor maak je je kamer direct een stuk gezelliger. Zo kun je wat kaarsen neerzetten of bijvoorbeeld een leuke poster aan de muur hangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *