Tips om reizen en studeren te combineren

Wellicht dat je erover nadenkt om te gaan reizen, maar wil je ook nog graag studeren. Wist je dat er verschillende mogelijkheden zijn om reizen en studeren te combineren? In deze blog geven wij tips om reizen en studeren te combineren!

Kies een school uit met internationale studiereizen

Voordat je je inschrijft voor een nieuwe school kun je je gaan oriënteren op verschillende scholen. Je kunt bijvoorbeeld op zoek gaan naar een school die internationale studiereizen aanbiedt. Op deze manier zul je tijdens je studie toch mooie reizen maken die vaak ook nog eens leerzaam zijn!

Ga op uitwisseling

Diverse hogescholen en universiteiten bieden ook uitwisselingen aan. Een uitwisseling is een makkelijke en leuke manier om in het buitenland te studeren. Je doet een uitwisselingen met een student in een ander land. De student waarmee jij wisselt zal een periode aan jouw (hoge)school komen studeren en jij dan aan de (hoge)school van die van hem/haar. Een uitwisseling is een mooie ervaring om nieuwe mensen te leren kennen en een andere taal sneller te beheersen. Ook zul je door het volgen van lessen op een buitenlandse school veel leren over de cultuur van het land. Mocht je nu al aan een (hoge)school studeren, informeer dan zeker over de mogelijkheden!

Zoek een stage in het buitenland

Moet je voor jouw opleiding stage lopen? Dan kun je ook altijd overwegen om een stageplek te zoeken in het buitenland. Veel hogescholen en universiteiten bieden ook buitenlandse stages aan, die exact aansluiten op jouw studierichting. Daarnaast zijn er ook verschillende websites die stageplekken in het buitenland aanbieden. Door stage te lopen in het buitenland doe je gegarandeerd geweldige en nieuwe ervaringen op en je ben direct in een andere omgeving.

Het is de moeite waard

Eén ding is duidelijk: het vinden van manieren om naar het buitenland te gaan tijdens je studie vergt veel organisatorische inspanning. Je moet informatie inwinnen, een passend programma zoeken, een reisbestemming bepalen en eventueel hopen op goedkeuring van je (hoge)school. Echter, het is de moeite waard! Door het combineren van reizen en studeren zul je veel nieuwe (interessante) mensen leren kennen, magische plekken tegenkomen en het studentenleven op verschillende manieren ervaren. Daarnaast is het vaak een geweldige aanvulling op je cv. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *