Tips om veganistisch te eten

Ben je van plan om (meer) veganistisch te eten, maar weet je niet exact wat je kunt eten als plantaardige producten? In deze blog geven wij tips voor veganistische opties. Het is namelijk van groot belang dat je alsnog voldoende inname krijgt van de juiste voedingsstoffen en vitamines.

Witte rijst

Laten we beginnen met een gezonde basis. Rijst smaakt soms wellicht wat flauw, maar je hebt heel veel verschillende soorten. Zo zou je bijvoorbeeld een keer basmati rijst of jasmijnrijst kunnen proberen. Doe water en rijst in een pan, breng op smaak met peper en zout of voeg een groentebouillonblokje toe en klaar is kees.

Zoete aardappel

Zoete aardappel is een groente die vol met vitamines zit. Zoete aardappel kun je bijvoorbeeld in de oven bereiden als patat, maar je kunt het ook koken als bijgerecht, of bakken in een koekenpan. Zoals de naam al doet vermoeden heeft een zoete aardappel een licht-zoete smaak.

Tofu

Tofu is het klassieke voorbeeld van een plantaardig product. Het is verkrijgbaar in verschillende soorten, vormen en smaken. Het is wel van belang om tofu op de juiste manier te bereiden, zodat je een lekkere smaak krijgt. Het bereiden van tofu kun je op verschillende manieren doen. Verwijder het vocht van de tofu en snijd de tofu. Je kunt zelf bepalen hoe dik je de plakjes van de tofu wil hebben. Vervolgens kun je de tofu gaan marineren. Je kunt bijvoorbeeld zout, peper, paprikapoeder, kerriepoeder of chilipoeder kunnen gebruiken.

Superfood

Superfood is al een tijdje een trend in Nederland. Bij superfood kun je denken aan bijvoorbeeld walnoten, gojibessen of açai poeder. Deze voedingsmiddelen zijn van nature gezond en vormen een goede aanvulling op een veganistisch dieet.

Zuivelvervangers

Tegenwoordig heb je ook veel zuivelvervanger in de winkel te koop. Zo zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor een plantaardige melk of yoghurt. Een klassiek voorbeeld is sojamelk, maar niet iedereen is gek op deze smaak. Je kunt dan bijvoorbeeld amandelmelk of rijstmelk. Daarnaast is vegan roomijs ook een aanrader.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *